3 Ocak 2014 Cuma

Basit Bir Elbise...

Merhabalar, bu aralar çok hamaratım ama sadece kendime çalışıyorum yarım işlerim daha fazla kenarda dururlarsa hevesim kaçıcak sonra çöp olucaklar. Füme hırkadan sonra kenarda duran bir diğer kumaşta elbise oldu bugün.

Şimdi gelelim nasıl diktiğime. Kalıbım yok yazın giydiğim bi tişörtü kullandım Bi heyecanla kestiğim için o kısmı fotoğraflayamadım ama anlatmaktan geri durmam! Başka şekilde fotoğrafladım :)
İşte minyatür bir kesim planı.
  1. Tişörtü güzelce katlayın ve kumaşa sabitleyin. İlk iş yaka oyuğunu ayarlamak. Dikiş payı vererek yaka oyuntusunu çiziyoruz.
  2. Omuzdan yine dikiş payı vererek istediğimiz kadar aynı doğrultuda uzatıyoruz. Kol ucu kıvırma payını unutmayın.
  3. Kol altından kasma yapmaması için bir miktar aşağı inip, kavisleyerek kol ucuyla birleştiriyoruz. (Ben düşük kollu olucak şekilde yaptım çok inmedim.) 
  4. Etek boyunu istediğimiz gibi uzatıyoruz.
    Aynı işlemleri arka içinde tekrar ediyoruz ya da ilk hazırladığımızı kesip, kalanın üzerine yatırarak kesiyoruz ama yaka oyuntularına dikkat!

    Sık ayarlı zigzag ile diktim. İkinci dikişi ilk dikişin 0,5 dışından gelerek kendi çapımda overlok etkisi yaratıyorum.Fazlalıkarı da regüle yaptık mı ev yapımı overlok oluveriyo işte! Bir sonraki yazım büyük ihtimalle bir kaban olucak şimdilik hoşçakalın.
    Herkese güzel, mutlu hafta sonları...




6 yorum:

  1. Rengi ne güzelmiş elbisenin.Blogunuzu ben de 10 marifetten gördüm, Merhaba demek istedim.Benim bloğa da beklerim.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Pınar Hanım çok teşekkür ederim ben de yeni yeni sevmeye başladım bu tonları. Ziyaretinize geliyorum hemen :)

    YanıtlaSil
  3. Bayıldım bayıldım, güle güle kullanın :)
    10Marifet sitesinde buldum sizi, bırakmam :)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel bir yorum çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum hem beğendiğinize, hem de beni bırakmıcak oluşunuza :)

    YanıtlaSil
  5. Çok beğendim. Dikiş dikmeyi ben de severim. Fırsat buldukça tabii. herteldentasarim.blogspot.com bloguma beklerim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Zeliha Hanım, ziyaretinize geliyorum hemen :)

      Sil