25 Ocak 2014 Cumartesi

Devam ediyoruuuz!


Bugün güzel bir gün, uzun zaman sonra yağmuru gördük şükür. Güneşi severim, kapalı havalarda sıkılırım ama yağmur başka, yağmur sonrası toprak kokusu bambaşka. Bugün sıradaki çantanın parçaları hazırladım. Öncekinin aksine bu spor bir model.
E parçalar hazır olduğuna göre montaj başlayabiliiiiirrrr! :)

24 Ocak 2014 Cuma

Ve ilk çanta gelir :)

Merhabalar, dün fragmanını paylaştığım çantamla bugün karşınızdayım. Ellerim yara içinde kaldı ama bence değdi. Ben sonucu beğendim umarım sizde beğenirsiniz.


23 Ocak 2014 Perşembe

Hazırlık aşamaları...

İlham geldi mi geliyor, kaçırmamak lazım :) Bu aralar bende böyleyim. Çizimlerimi yaptım sıra üretimde.
Keçe çantalarım çok yakında burada olucak birer birer.
İlk çantadan birde fragman yayınlayalım :)
Şimdilik hoşçakalın
Sevgiler...

19 Ocak 2014 Pazar

Kitap Çantaları 2

 Herkese merhabaaa... İşlerden ve dikişten fırsat bulduğum zamanlarda hediye edilmek üzere şeyler yapmayı çok seviyorum. Anneden geçen bir alışkanlık olsa gerek ne zaman boş kalsa bir bebek eşyası ya da evlenenlere gidebilecek iğne oyası yemeni, havlu kenarı falan yapar durur :)
Neon pembe olan sipariş. Mavi ve gri olan ise okumayı çok seven iki arkadaşıma gidicek :) Hem okusunlar hem beni ansınlar! 


Yarın için hepinize sendromsuz bir pazartesi diliyorum
Hoşçakalın...

16 Ocak 2014 Perşembe

Çanta 3

Bu çantayı daha önce kot kumaşla birlikte dikmiştim. Şurada da yarım diye paylaşmıştım zaten. Kendime diye dikmiştim ama talibi çıktı. Böyle olunca bitmişini fotoğraflayamadım.
Tekrar bir sipariş için aynı çantayı diktim bu sefer kot yerine keçe kullandım.
Sapında tahta halkalar kullandım. Ayarlanabilir bir sap değil ortalama bir boy hem çapraz hem tek kol rahatça kullanılabilir.
Kapama olarak mıknatıslı çanta kapamalarını kullandım, içindede mink bir cep var gördüğünüz gibi. Bu kış günlerinde bu kumaş içimi açıyor resmen ben çok keyif alarak diktim,umarım sahibi de keyif alarak güzel günlerde kullanır :)

15 Ocak 2014 Çarşamba

Kon Kon Kelebek (Kitap Çantası)

Kon kon kelebekli kumaşımla bir kitap çantası diktim.
  1. 25 cm eninde 45 cm boyunda keçe, kumaş ve elyaf kestim. Elyaf isteğe bağlı tabi daha pofuduk olması için kullandım ben. İlave olarak bir tanede cep için keçe kestim.
  2. Elyaf ve keçeyi kapitone yapar gibi diktim. Ben tek sıra gittim baklava yapmak zor geldi :)
  3. Cep olacak keçenin ağzına zigzagla süs dikiş geçtim
  4. Diktikten sonra Köşeleri kesip çevirdim. Dikiş paylarını bilerek küçültmedim ki sonrasında süs dikişi geçtiğimde onlar kenarda kabarıp sanki içinden kordon geçirmişim gibi oldu.
  5. İlk resimde gördüğünüz gibi üstten süs dikişi yaptım. Lastiği ve düğmeyide taktıktan sonra kitaplarımın çantası hazır.
Şimdilik Hoşçakalın...

14 Ocak 2014 Salı

Aplikeli T-shirt

 Bu kuru kafayı kardeşim çok yakın bir arkadaşımdan gasp etti. Onun tişörtünde görüp beğendi, sağolsun arkadaşımda bi gün sökmüş getirmiş :) Epeydir duruyor çanta mı yapsak derken bugün bu gri penyeyi buldum kumaşların arasında sonuç olarakta ortaya bu çıktı. 

11 Ocak 2014 Cumartesi

Pratik Kalıp Çıkarma

      Herkese merhabaaaa :)  Bu hafta benim için oldukça yoğundu, kendime diktim, anneme diktim, kardeşime diktim... İki siparişim için kalıp ve kumaş hazırlıkları yaptım yani  bu haftayı nasıl devirdim hiç farketmedim bile ki hafta sonu bile biticek yarın.
      Zamanımı böyle dolu dolu geçirmeyi çok seviyorum ama bir yandan da zamanın bu kadar hızlıca akıp gitmesi ne kadar korkutucu öyle değil mi?
      Burada dikmiş olduğum fular yakalı buluzumu çok kırıştığı için tek başına giymem mümkün olmayacak demiştim. Bunun için bugün basic bir üst diktim. Bu şekilde kalıp çıkarmayı çoğu kişi biliyor zaten bende   kalıbını çıkartırken dikkat etmemiz gereken bir kaç noktadan bahsetmek istiyorum çünkü iyi bir sonuç için ilk aşama iyi bir kalıp demektir.


8 Ocak 2014 Çarşamba

Fitilli Kadife Ceket

Bu fitilli kadife kumaşı daha lisedeyken kiloyla kumaş satan bir yerden almıştım. Aradan neredeyse on yıl geçti kumaşı satan dükkan kapandı ama kumaş yeni dikildi! Bu ne tembellik dediğinizi duyar gibiyim :)  Az miktardaydı zaten mutlaka ucundan zebil etmişimdir vaktiyle ama hiç hatırlamıyorum.

4 Ocak 2014 Cumartesi

Bordo Kaban

Başladığım yarım duran bir işti bu kaban. Daha doğrusu aslında tamamen bitirmiştim sonra astarı içime sinmedi söktüm öylece bıraktım.

3 Ocak 2014 Cuma

Basit Bir Elbise...

Merhabalar, bu aralar çok hamaratım ama sadece kendime çalışıyorum yarım işlerim daha fazla kenarda dururlarsa hevesim kaçıcak sonra çöp olucaklar. Füme hırkadan sonra kenarda duran bir diğer kumaşta elbise oldu bugün.

1 Ocak 2014 Çarşamba

Füme Renkli Hırka

Yeni yılın ilk yazısını uzun zamandır bekleyen kumaşımın hırka olmuş haliyle yapim dedim ki yeni yılda hiçbir şeyi ertelemeyelim. Bu yıl için en önemli kararım bu :)